maandag 18 oktober 2010

Dag 1 NYC

Zondag 17 Oktober,




Om 7 uur zijn we wakker en na een frisse douche en een kop koffie klaar om richting opa en oma te gaan. De taxi zal ons daar om 9 uur ophalen. Iedereen is er al en niet veel later arriveert ook het eerste taxibusje, de kinderen stappen hierin samen met Peter en oma wij volgen in de 2de taxi.

Na een klein uurtje arriveren op Dusseldorf International, waar het inchecken van onze vlucht nog niet eens is begonnen. Precies om half 11 openen zich 4 balies, het gaat allemaal vrij vlug. Toevallig sprak ik gisteren met iemand die ook in de reiswereld werkt en die vertelde dat Air Berlin het verplicht had gesteld dat mensen hun ESTA mee namen, nu hadden wij dat sowieso wel maar ik was er wel nieuwsgierig naar. Er was niemand die erna vroeg en toen ik aan de dame vroeg hoe het zat vertelde ze me dat hun bij het invoeren van het paspoort zien of je ESTA oké is of niet. Ze willen wel graag dat mensen in ieder geval hun ESTA nummer bij zich hebben, voor het geval dat er een fout instaat en er een nieuwe moet worden aangevraagd……dit kwam op iedere vlucht naar de USA wel een paar keer voor vertelde ze. Goddank was bij ons alles oké en mocht iedereen gewoon mee!!

We gaan door de douane en zoeken een lekker plekje uit waar we nog iets kunnen eten en drinken. Tegen 12 uur gaan we richting de gate C45 maar die blijkt te zijn gewijzigd naar C37 niet ver uit elkaar dus . Niet veel later kan er worden begonnen met boarden, het vliegtuig is vrij leeg en ik zoek een lekker plekje alleen uit op een midden rij, Sylvia gaat aan de andere kant van de rij zitten en zo hebben we allemaal heerlijk veel plek. De vluchttijd blijkt opeens 45 minuten korter te zijn waardoor we als alles goed gaat lekker op tijd in NYC zullen aankomen!



Na een redelijke snelle vlucht landen we om 15.45 uur op JFK, we gaan allemaal vrij vlot door de emigratie en op naar de kofferband, ook dit loopt soepel……eenmaal buiten is het even zoeken hoe het werkt met de shuttle maar al snel komen we erachter dat we moeten bellen en worden we na een klein kwartiertje wachten opgepikt!!


De taxi bus brengt ons rechtstreeks naar het hotel wat dus gewoon midden op Broadway ligt, zo herkenbaar maar ook zo indrukwekkend weer, de kinderen vinden het geweldig!!

We checken snel in en brengen onze spullen naar de kamer, daarna snel de straat op opzoek naar iets eetbaars. We eindigen bij de Appelbee’’s en na een hele korte wachttijd kunnen we aan tafel. We eten allemaal lekker van Club sandwich tot hot-dog met frites en het smaakt ons erg goed maar de kinderen zijn het zat, het is ook goed geweest. Terwijl de rest terug naar het hotel loopt gaan wij nog even snel een rondje door de M&M store en dan ook via de douche heerlijk het bed in, om 21 uur gaan de oogjes dicht!


 

4 opmerkingen:

  1. Nou daar zijn jullie!!

    Nu lekker genieten van NY!!

    vEEL PLEZIER EN DIKKE KUS

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeetje... lekker hoor, zo sta je opeens weer op Times Square.
    Geniet er lekker van zo samen met elkaar. We zijn benieuwd naar de updates op je blog.

    Groetjes, Geert Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker hoor ! In ieder geval alles lekker soepel gegaan. En tja, locatie is natuurlijk TOP ! Lekker de dag afgesloten bij de Applebee's ook nog.

    Ben benieuwd naar vandaag, jullie zitten nu ongeveer op het Vrijheidsbeeld volgens mij ?????? HAVE FUN !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heeeeel veel plezier
    Groetjes van Esther

    BeantwoordenVerwijderen