vrijdag 22 oktober 2010

Dag 4 at NYC..

Woensdag 20 Oktober:


Alweer een nieuwe dag die weer redelijk op tijd begint, na het ontbijt wat voor ons bestaat uit een koffie en broodje ei gaan we allemaal richting de Crysler Building, daarna door naar de Empire State building waar iedereen behalve opa ,oma en ik omhoog gaat. Wij gaan even lekker zitten bij een Starbucks en na een goed uur wachten komt de rest er weer bij. Na een broodje hot dog op de hoek van 5th besluiten we de metro richting China Town te nemen, een vriendelijk vrouw helpt ons en adviseert ons 1 kaartje met een tegoed van 45 dollar op te nemen zodat we allemaal heen en terug kunnen. Achteraf blijkt dat er maar 4 man op 1 kaartje kunnen en we hier dus niks aan hebben. Opa en oma besluiten terug te gaan en wij gaan tegen alle regels in onder de poortjes door…..

We lopen via China Town en Little Italy waar we een heerlijk pizza punt eten terug naar SOHO waar we nog voor Noa en mij en Sylvia een extra paar UGGS kopen,. Ook komen we langs een Paul Frank winkel waar de kinderen zich nog allemaal een T-shirt kopen. ONDERTUSSEN IS HET AL TEGEN 15 UUR en nemen we de metro terug naar Times Square. Er kunnen 4 man door het metro poortje waarna de kaart weer blokkeert, we kunnen bij de balie het resterende bedrag om laten zetten op een andere kaart waardoor we toch allemaal mee kunnen.

We willen gaan kijken voor musical kaartjes bij de ticket office . Daar worden kaartjes verkocht tegen flinke kortingen, ik besluiten met oma en Noa naar Mary Poppins te gaan met 50% korting en Sylvia en Peter gaan naar West Side Story. We staan ongeveer een uurtje in de rij en hebben dan toch de kaartjes, wat een super ervaring een musical op Broadway voor Noa zelfs haar allereerste musical.

Peter gaat samen met Jessy naar het Discovery museum waar een tentoonstelling wordt gehouden van Tutton Gamon een soort reizende expositie die jessy graag wilde zien. Ik blijf met Noa even lekker een uurtje op de kamer en gaan voor we gaan nog even een lekkere jamba Juice met broodje halen zodat we in ieder geval iets hebben gegeten.

Om 19.15 uur pikken we oma op in de lobby en gaan we richting de Amsterdam Theatre in 42th Street het is een klein maar kus theater en de musical is erg leuk. Noa kan het redelijk goed volgen maar is dood moe en valt bijna in slaap…..

Tegen half 11 is het afgelopen en lopen we via een mega druk Times Square terug naar ons hotel, Noa slaapt bij opa en oma en Milan op onze kamer omdat we Donderdag al om 7 uur de bus naar Washington moeten hebben, al met al komen we nog tijd te kort ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten